Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2013-01-07

Πανθρακικός - ΠΑΟΚ 1-4: Δυσκολότερα απ' ότι φαίνεται

Πιο δύσκολα απ' ότι προδίδει το τελικό σκορ, ο ΠΑΟΚ σάρωσε τον Πανθρακικό με 1-4 ξεκινώντας το 2013 με το δεξί.

Στο ποδόσφαιρο έχουμε αρκετά συχνά το παράδοξο φαινόμενο, μια ομάδα να είναι καλύτερη από τον αντίπαλό της, αλλά στο τέλος να χάνει. Αυτό κινδύνεψε να πάθει χτες ο ΠΑΟΚ. Το παιχνίδι ξεκίνησε για μια ακόμη φορά φέτος μάλλον άσχημα για το δικέφαλο. Ήταν σαν χαμένοι οι παίκτες της ομάδας. Σιγά-σιγά συνήλθαν, πήραν τον έλεγχο του αγώνα, κράτησαν μπάλα, κάναν ευκαιρίες και ... φάγαν το 1-0 σε μια αντεπίθεση του Πανθρακικού με αυτογκόλ του Κάτσε. Μετά από λίγα λεπτά ο Σάλπι κερδίζει πέναλτι και την αποβολή του τερματοφύλακα, αλλά χάνει το πέναλτι, επιβεβαιώνοντας το ρητό του ποδοσφαίρου που λέει, ότι δεν πρέπει να εκτελεί αυτός που κέρδισε το πέναλτι...

Στο ημίχρονο αναρωτιόμουνα αν είναι δύνατον να πάει κάτι παραπάνω στραβά σε αυτό το παιχνίδι. Ευτυχώς δεν πήγε. Ο Πανθρακικός βρέθηκε πάρα πολύ κοντά στο 2-0 που μάλλον θα τελείωνε το παιχνίδι, αλλά ο Χακόμπο κράτησε. Από το σημείο εκείνο και μετά κι ειδικά από την είσοδο του Κατσουράνη στο γήπεδο, ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές κι ήταν ζήτημα χρόνου να ισοφαρίσει. Ο Λαζάρ με καταπληκτική ενέργεια έκανε το 1-1 στο 70', ο Πανθρακικός κατέρρευσε και μετά ήρθαν μάλλον εύκολα και τα υπόλοιπα γκολ.

Ο ΠΑΟΚ πήρε το παιχνίδι για δυο λόγους:
α) γιατί βγήκε η ποιόητα κάποιων παικτών σε κρίσιμα σημεία του αγώνα (π.χ. είδαμε επιτέλους το Λαζάρ σε μια μεγάλη προσωπική ενέργεια, είδαμε το Σάλπι να μην το βάζει κάτω μετά το χαμένο πέναλτι και να κάνει το 1-2 κλπ
β) γιατί υπήρχε συγκεκριμένο πλάνο ανάπτυξης στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Δώνης επέλεξε να απλώσει το παιχνίδι πολύ στα πλάγια για να ανοίξει την (εξαιρετική) άμυνα του Πανθρακικού και τελικά δικαιώθηκε αφού τα τρία από τα τέσσερα γκολ μας προήλθαν από σέντρες από τα πλάγια. Η ομάδα δεν έπαιξε με γιόμες στο πουθενά, δεν αγχώθηκε, εφάρμοσε σωστά τις πλαγιοκοπήσεις και πήρε τελικά το παιχνίδι, έστω και δυσκολότερα απ' ότι δείχνει το 4-1.

Σκόρπια σχόλια:
- Ενθαρρυντική η εμφάνιση το Κατσουράνη. Όποιος εξακολουθεί να λέει ότι ο Κάτσουρ δεν χωράει στον ΠΑΟΚ είναι απλά γραφικός.
- Αναρωτιέμαι γιατί τρώει τόσο πάγκο ο Σταφυλίδης. Όπως επίσης αναρωτιέμαι γιατί επιμένει ο Δώνης τόσο στον θλιβερό και χτες Ρομπέρ.
- Ο Σάλπι έχει μεταμορφωθεί το τελευταίο διάστημα. Πολλά γκολ, πολλές ασίστ, εξαιρετικά παιχνίδια, αλλά και πολλά χαμόγελα από τον παίκτη που φαίνεται να έχει αποκαταστήσει και τις σχέσεις του με τους οπαδούς. Μακάρι να συνεχίσει έτσι και καλύτερα.
- Στο πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος χωρίς τον Κλάους, ο ΠΑΟΚ έβαλε 4 γκολ. Ομολογώ ότι δεν το περίμενα.

Ακολουθεί ο πονηρός αγώνας με την Καλλιθέα στο κύπελλο. Θέλει προσοχή και συγκέντρωση για να περάσουμε και αυτόν τον αντίπαλο χωρίς πολλά ζόρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: