Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2013-01-11

Καλλιθέα - ΠΑΟΚ 2-0: Αυτοκτονία στο Ελ Πάσο

Καλλιθέα - ΠΑΟΚ 2-0 χτες 10/01/2013 για τη φάση των 16 του κυπέλλου Ελλάδος 2012-2013

Δεν θα κουραστώ ποτέ να γράφω ότι η ομορφιά του ποδοσφαίρου βρίσκεται στο ότι είναι απρόβλεπτο και στο ότι ο "μικρός" μπορεί να κερδίσει τον "μεγάλο". 

Έτσι χτες ο ΠΑΟΚ έχασε 2-0 από έναν αντίπαλο τον οποίο είχε στραγγαλίσει επί 77' λεπτά, του είχε κάνει πάνω από δέκα σουτ, είχε κατοχή μπάλας κοντά στο 75%, είχε βρει δυο φορές τα δοκάρια του, αλλά έχασε με 2-0 μπαίνοντας σε μεγάλη περιπέτεια για την πρόκριση.

5-15 οι τελικές προσπάθειες, 25-75 η κατοχή, αλλά 2-0 το τελικό σκορ. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο.

Ας δούμε γιατί έχασε ο ΠΑΟΚ:

- Ο κυριότερος λόγος για μένα είναι ότι κράτησε ζωντανή την Καλλιθέα για πολλή ώρα. Ένα γρήγορο γκολ θα την οδηγούσε σε κατάρρευση και το ματς θα γινόταν εύκολο. Δεν έβαλε γκολ ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, είχε νωρίς τα δοκάρια στο δεύτερο, αλλά η Καλλιθέα έμενε στο παιχνίδι. Κι όσο ο ασθενέστερος αντίπαλος μένει στο παιχνίδι, τόσο πιο πολύ το πιστεύει.
- Ο δεύτερος έχει να κάνει με τον Βίβιαν. Δεν είναι δυνατόν στη μοναδική φάση που έχεις να καθαρίσεις σε 77 λεπτά, να χάνεις με τόσο παιδαριώδη τρόπο τη φάση, να κάνεις πέναλτι και να παίρνεις και κόκκινη...
- Ο τρίτος είναι ότι στη δύνη του 1-0, δέχτηκε πολύ φτηνά και γρήγορα το δεύτερο γκολ. Από εκεί και μετά το παιχνίδι είχε καθαρίσει.

Δεν νομίζω ότι φταίει σε κάτι ο Δώνης που δέχεται σκληρή κριτική σήμερα. Η ενδεκάδα που κατέβασε ήταν μια χαρά. Αν οι παίκτες ήταν λίγο πιο σοβαροί, το ματσάκι θα γινόταν περίπατος. Όπως επίσης αν έμπαινε ένα από τα δοκάρια του Στάφι. Αλλά με τα αν δεν γίνεται δουλειά. Βέβαια αν χαθεί ο στόχος του Κυπέλλου, εννοείται ότι θα έχει μερίδιο ευθύνης κι ο Δώνης, ειδικά αν χαθεί από έναν κατώτερο αντίπαλο όπως η Καλλιθέα (όπως έχει ευθύνη ο Δώνης για την απώλεια του άλλου στόχου από το καφενείο της Βιέννης).

Τι πρέπει να γίνει στην Τούμπα όπου η Καλλιθέα θα κατεβάσει πούλμαν μπροστά από την εστία;

- Εννοείται ότι πρέπει όσο το δυνατόν γρηγορότερα να βάλει γκολ ο ΠΑΟΚ. Και αν είναι δυνατόν να ισοφαρίσει το σκορ του χτεσινού αγώνα πριν το 45λεπτο. Μετά πιστεύω ότι η Καλλιθέα θα λυγίσει.
- Εννοείται ότι ο ΠΑΟΚ δεν επιτρέπεται να φάει γκολ στις 1-2 φάσεις που θα κάνει η Καλλιθέα. Χτες η Καλλιθέα έκανε 2 φάσεις και δεχτήκαμε 2 γκολ. Αυτό στη ρεβάνς απαγορεύεται.
- Πρέπει να είναι πιο γρήγορος και ενθουσιώδης. Σε στημένες άμυνες υπάρχει πρόβλημα, το ξέρουμε. Οπότε το παιχνίδι μας θα πρέπει να είναι άμεσο και γρήγορο, χωρίς φλυαρίες.
- Δεν πρέπει να υπάρχει άγχος. Δυο γκολ μπορούν να μπουν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Το είδαμε χτες, το είδαμε την Κυριακή στην Κομοτηνή. Χρόνος υπάρχει, αλλά καλό είναι το άγχος να περάσει νωρίς στην Καλλιθέα.

Θα κλείσω με κάτι που έχω ξαναπεί: Οι παίκτες πρέπει να σταματήσουν τις δηλώσεις και τα παχιά λόγια. Κουράστηκα κι εκνευρίστηκα να ακούω λόγια και να βλέπω να χάνουμε στόχους από τυχάρπαστους αντιπάλους. Δώνη-Βρύζα-Ιβάν απαγορεύστε τους τις δηλώσεις, ρίξτε και καμιά σφαλιάρα, μπας και πάνε τα μυαλά στη θέση τους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: