Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2013-01-25

ΠΑΟΚ - Καλλιθέα 6-0: Το αυτονόητο

ΠΑΟΚ - Καλλιθέα 6-0 χτες 24/01/2013 για τη φάση των 16 του κυπέλλου Ελλάδος 2012-2013

Το αυτονόητο έκανε χτες ο ΠΑΟΚ σκορπώντας την Καλλιθέα με 6-0 και παίρνοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. 

Είχα πει μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι πιο γρήγορος και ενθουσιώδης στο παιχνίδι του για να μπορέσει να είναι αποτελεσματικός. Χτες μπήκε με μεγάλη ορμή και πάθος στο παιχνίδι και ισοφάρισε πολύ γρήγορα (ήδη στο 12') το σκορ του πρώτου αγώνα. Από εκεί και πέρα ξέρουμε ότι σε αυτού του είδους τα παιχνίδια η μικρότερης δυναμικότητας ομάδα καταρρέει γιατί έρχεται η απογοήτευση σε συνδυασμό με την έλλειψη ποιότητας κι εναλλακτικού αγωνιστικού πλάνου (αφού το κύριο πλάνο είναι να κρατηθεί το σκορ του πρώτου αγώνα). Έτσι η Καλλιθέα κατέρρευσε μετά το 2-0, ήρθε και το 3-0 σε συνδυασμό με την αποβολή και το παιχνίδι έγινε πάρτι. Μετά το 5-0 του πρώτου ημιχρόνου, το δεύτερο είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα κι έδωσε στο Δώνη την ευκαιρία να δώσει λεπτά συμμετοχής σε μερικούς παίκτες, μεταξύ των οποίων και τον Γκαρσία που επανήλθε μετά από 2.5 μήνες.

Ο κύριος λόγος που α αγώνας κύλησε τόσο εύκολα για τον ΠΑΟΚ είναι ότι το σκορ ήρθε στα ίσια πάρα πολύ νωρίς. Από εκεί και πέρα πρέπει να παρατηρήσουμε και 2-3 ακόμα πραγματάκια.

- Τέτοιο πάθος κι ένταση στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ είχαμε να δούμε από το ματς με τον Άρη στα τέλη Σεπτεμβρίου. Από τότε η ομάδα ήταν νωχελική, άσχετα αν έπαιρνε τα αποτελέσματα. 
 - Ο Δώνης μετά τους ανεπιτυχείς πειραματισμούς που έκανε με Ατρόμητο κι Αστέρα, επέστρεψε σε ένα πιο ορθολογικό σχήμα με τους παίκτες να είναι στις θέσεις τους. Έτσι ο Ιντζίδης έπαιξε σέντερ μπακ, ο Κατσουράνης κανονικά στο κέντρο, ο Λόρενς πίσω από τους επιθετικούς. 

Το παιχνίδι δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς. Άλλωστε κάναμε το αυτονόητο παίρνοντας την πρόκριση κόντρα σε μια ομάδα που είναι στη μέση της βαθμολογίας της Β' Εθνικής. Ουσιαστικά χτες διορθώθηκε με εκκωφαντικό τρόπο το λάθος που έγινε στον πρώτο αγώνα.

Ακολουθεί ο αγώνας με την Ξάνθη την Κυριακή, ενώ θα περιμένουμε την κλήρωση της επόμενης φάσης του Κυπέλλου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: