Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2013-02-01

ρούλης - ΠΑΟΚ: Ρίξτε τους!

ρούλης - ΠΑΟΚ την Κυριακή 03/02/2013 για την 20η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2012-2013

Ήρθε η ώρα του ντέρμπι με το συμπολιτάκο. 

Είναι βέβαια ένα θέμα εάν και κατά πόσο είναι ντέρμπι το παιχνίδι. Μετά το δέσιμο του ρούλη στο άρμα του γαύρου και του Μαρινάκη, μετά τους άπειρους δανεισμούς παικτών του γαύρου (προς το κατά τα άλλα "περήφανο" ερπετό), είναι να αναρωτιέσαι αν η ομάδα αυτή είναι πλέον ομάδα της πόλης μας ή ομάδα του Πειραιά. Οπότε ο όρος "ντέρμπι" με τον παραδοσιακό ορισμό του από τους Άγγλους (παιχνίδι μεταξύ ομάδων της ίδιας πόλης) πάει περίπατο.

Αγωνιστικά επίσης δεν μπορεί να θεωρηθεί ντέρμπι. Παίζει ο 3ος με τον 3ο από τον πάτο. Ο 3ος έχει περισσότερους βαθμούς εκτός έδρας απ' ότι ο 3ος από κάτω στην έδρα του και η διαφορά βαθμολογίας είναι χαοτική: 17 βαθμοί.

Όπως και να 'χει πάντως τα ρούλης - ΠΑΟΚ είναι πάντα ιδιαίτερα και δεν πρέπει να το παραγνωρίζουμε αυτό. Το έχω πει και παλαιότερα και δεν θα σταματήσω να το λέω. Είναι γνωστό άλλωστε ότι για το δύσμοιρο συμπολιτάκο το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι πάντα το highlight της χρονιάς κι ο σημαντικότερος αγώνας του. 

Για εμάς είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να ανακάμψουμε μετά τα ατυχή αποτελέσματα των τελευταίων τριών αγωνιστικών, αλλά και τις απαράδεκτες εμφανίσεις. Είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για ένα μεγάλο κι ιστορικό διπλό. Είναι μια τεράστια ευκαιρία να σπρώξουμε τον συμπολιτάκο προς τη Β' Εθνική, εκεί δηλαδή όπου ανήκει. Κάτι που αν γίνει, θα σημαίνει ότι το μεθαυριανό παιχνίδι θα είναι το τελευταίο ντέρμπι της πόλης για πολλά χρόνια.

Η ομάδα ενισχύθηκε στις τελευταίες μέρες των μεταγραφών και δυο από τους νεοαποκτηθέντες παίκτες είναι μάλιστα ετοιμοπόλεμοι. Ιτάνζ και Καμαρα θα μπουν πιθανότατα στην ενδεκάδα ήδη από την Κυριακή και θα κληθούν να δώσουν λύσεις. 

Παρακολουθώ με προσοχή την ομάδα αυτές τις μέρες και βλέπω ότι οι παίκτες δεν έχουν κάνει δηλώσεις για να μας φλομώσουν στα λόγια. Νομίζω ότι η σιωπή πριν τα ντέρμπι είναι ότι καλύτερο γιατί αφήνει την ομάδα να συγκεντρωθεί στον αγώνα. 

Έχω την σιγουριά ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα κάνει τέταρτη συνεχόμενη γκέλα, τέταρτο συνεχόμενο κακό παιχνίδι και μάλιστα σε τέτοιο αγώνα. Πιστεύω ότι τόσο ο Δώνης, όσο κι οι παίκτες καταλαβαίνουν ότι το παιχνίδι αυτό δεν είναι μόνο για τους τρεις βαθμούς αλλά και για το πρεστίζ και για τους οπαδούς. Εγώ από την πλευρά μου, ένα έχω να πω:
Παίξτε μπάλα και 

ΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ!!!

ΥΓ. Ο ορισμός Βοσκάκη, του διαιτητή που δεν σφύριζε λήξη στη Λειβαδειά μέχρι να σκοράρει ο γαύρος, πρέπει να μας ψιλιάζει για κάτι;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: