Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2013-04-01

Το Χ στον gay, ο άνετος άσος με βάζελο κι ο Γκαρσία

Επιστρέφω μετά από σιωπή αρκετών εβδομάδων, σιωπή που οφείλεται όχι στο ότι δεν είχα να πω κάτι, αλλά στο ότι δεν είχα χρόνο να γράψω αυτά που είχα στο μυαλό μου.

Θα ξεκινήσω με το χτεσινό Χ στο Καραϊσκάκη. Άνετη ισοπαλία πήραμε χτες σε ένα παιχνίδι που πρακτικά δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα και που ο Δώνης αναμφισβήτητα έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση. Έστησε αριστοτεχνικά την ομάδα, παρότι είχε ουσιαστικά μόνο ένα ανασταλτικό χαφ, έκλεισε τους πιο επικίνδυνους παίκτες του Ολυμπιακού (Τζιμπούρ - Αμπντούν) και πήρε δίκαια και άνετα την λευκή ισοπαλία. Μόνο ψεγάδι στο χτεσινό παιχνίδι του ήταν η ανόητη αλλά και άδικη αποβολή του. 

Βέβαια το χτεσινό παιχνίδι είχε ελάχιστη σημασία. Ο γαύρος ήταν ήδη πρωταθλητής και για μας ένας βαθμός πάνω ή κάτω δεν κάνει την σπουδαία διαφορά. Δεν θα σταθώ πολύ στο παιχνίδι, ελπίζω να ξανασυναντηθούμε στον τελικό κυπέλλου που θα έχει και πολύ μεγαλύτερη σημασία ο αγώνας.

Προηγήθηκε η νίκη επί του Παναθηναϊκού την προηγούμενη Κυριακή με το άνετο 2-0. Αν δεν μιλούσαμε για τον Παναθηναϊκό, αλλά για κάποια άλλη ομάδα, θα έλεγα ότι η εικόνα του αντιπάλου μου προκάλεσε θλίψη και οίκτο. Ανύπαρκτος σε όλο το παιχνίδι, δεν μπορούσαν να αλλάξουν ούτε πάσα και μοιραία λιώσαν στο καμίνι της Τούμπας και χάσαν δίκαια από έναν απλά μέτριο ΠΑΟΚ. 

Συνολικά αν δει κανείς τα δυο αυτά παιχνίδια θα διαπιστώσει πόσο έχει αλλάξει ο ΠΑΟΚ του δευτέρου γύρου σε σχέση με τον πρώτο. Οι προσθήκες του Ιανουαρίου κάνανε τον ΠΑΟΚ πιο συμπαγή, πιο δεμένο, γρηγορότερο, λιγότερα προβλέψιμο και σίγουρα πιο επικίνδυνο. Η ομάδα έχει βελτιωθεί, αλλά έχει περιθώρια να διορθώσει πολλά πράγματα ακόμα (πχ αυτοματισμούς, στημένα). Η ομάδα παρουσιάζει βελτίωση και δείχνει να ανεβαίνει ακριβώς στην περίοδο που πρέπει να φορμαριστεί: Στα ημιτελικά και στα επερχόμενα play off κρίνεται όλη η χρονιά κι ο ΠΑΟΚ δείχνει αυτή τη στιγμή να έχει ανοδική πορεία, κάτι που μπορεί να μας κάνει συγκρατημένα αισιόδοξους για το φινάλε της χρονιάς.

Μέσα σε όλα αυτά είχαμε και την ιστορία με την αποχώρηση Γκαρσία.

Με λύπησαν τόσο η αποχώρηση του παίκτη όσο κι ο τρόπος με τον οποίο ήρθε. Ο παίκτης βέβαια δεν έχει δίκιο στο να ζητάει ουσιαστικά να έχει φανέλα βασικού. Αυτό είναι υπόθεση του Δώνη να το κρίνει κι εκεί είναι το δίκιο στο μέρος του Δώνη. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Το λάθος του Δώνη είναι ότι δεν το ξεκαθάρισε εξ αρχής αυτό το πράγμα (λέγεται ότι είχε βγάλει και πρόγραμμα στον Γκαρσία πότε θα τον χρησιμοποιεί και για πόσο - ανήκουστα πράγματα δηλαδή) ώστε να έχει και ηθικά το δίκιο με το μέρος του. Η διοίκηση άργησε να παρέμβει στην ιστορία, η υπόθεση βγήκε εκτός ελέγχου, ο Γκαρσία ένοιωσε προσβολή και το γυαλί έσπασε. Είναι κρίμα να αποχωρεί έτσι ένας παίκτης σημαία και σύμβολο για την ομάδα, αλλά είναι προφανές ότι η παραμονή Γκαρσία θα τίναζε τα αποδυτήρια στον αέρα σε μια πολύ κρίσιμη αγωνιστικά περίοδο. Εγώ προβλέπω ότι κι ο Δώνης θα βγει χαμένος από αυτήν την ιστορία καθώς α) ο κόσμος του ρίχνει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την αποχώρηση του Γκαρσία και β) γιατί δείχνει αδυναμία στο να διαχειριστεί τα αποδυτήρια μια μεγάλης ομάδας.

Ακολουθεί ο αγώνας με τη Βέροια το άλλο Σάββατο στην Τούμπα.

ΥΓ Σύντομα "ΜΙΑ ΠΟΛΗ - ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: